Streetkitchen_Kolkata

0_ IMG_2845

Streetkitchen_Kolkata er et bærbart Tehus – en blanding mellem et hus, et spisebord og en gadesælgervogn – og en potentiel, spredt have med spiselige planter. Projektet blev udviklet på eget initiativ og udført i storbyen Kolkata i Indien i samarbejde med lokale gadehandlere, håndværkere og billedkunstner Anja Franke. Projektet udforskede traditionelle håndværk, materialer, botanik, genstande, byen, de politiske-og økonomiske systemer, – og ikke mindst menneskene og handlingerne bag. Ler, bambus, plantefrø, kopper, genbrugt spisestel fra Danmark og en bærbar bod blev sat i nye sammenhænge med håndværkere og gadesælgere for at udfordre relationerne mellem byens formelle og uformelle rum og aktiviteter. Projektet blev efterfølgende installeret på Goethe Instituttet i Kolkata.

Streetkitchen_Kolkata er støttet af Dreyers Fond og Esther & Jep Finks Fond for Arkitektur og Kunsthåndværk. Lokal koordinator: Dev Nayak. Assistenter: studerende Michael Lynge Jensen og Desislava Mincheva.

Streetkitchen_Kolkata undersøgte muligheden for at skabe en form for kontinuerligt byrum ved at folde gadens formelle og uformelle systemer ind i et symbiotisk forhold gennem en midlertidig intervention i den sydlige del af Kolkata. Projektet samarbejdede med en butik og med gadesælgere på samme tid og til dette formål blev tre elementer udviklet, udvalgt og indsat i en installation på gaden. Installationen bestod af Palki – en lokalt bygget bambus struktur udformet som en fysisk ramme for Flora Indica Clay Cups og Anja Frankes projekt Waste Service. Flora Indica Clay Cups er et nyt lerstel, baseret på Kolkatas traditionelle ler tekopper, skabt i samarbejde med en lokal pottemager. Som en hyldest til de botaniske Roxburgh Icons ”Flora Indica”, blev frø fra indiske planter anvendt til at skabe et ”frøstempel” på den velkendte ler kop. Plantefrø er integreret i koppedesignet og når kopperne kastes til jorden efter brug, skabes mulighed for at en plante kan vokse op på stedet, når regnen kommer. Waste Service er en ny kollektion af aflagt porcelæn, indsamlet fra danske hjem og dekoreret med et nyt blåt mønster kaldet Waste Time. Waste Service blev udvalgt til at deltage i Streetkitchen_Kolkata, fordi det beskæftiger sig med spørgsmålene om arv, spild og en produktion der kræver direkte deltagelse af et lokalområde.

A. google_Kolkata

Luftfoto af den sydlige del af Kolkata.

B. kortlægning wp1

Diagram over Streetkitchen_Kolkatas placering og aktiviteter.

C.-Streetkitchen_Kolkata_plakat_cyf

Invitation.

D.-posters-for-Palki_cyf

Flora Indica Clay Cups kastes og Waste Service males.

E. DSC00937

Hvide bambusender males på “Palki”.

F. P1080344

Lokalområdet venter på “Palki” foran kagebutikken.

Palkispace

Kagebutik, lukket bod og Banyantræ.

Lokalt tempel

Lokalt tempel.

G. IMG_2775

Ankomst af “Palki”.

Palki i gadebilledet

Tempel – bod – Palki – Kagebutik – bod – Banyantræ.

painting

H. P1080464

Genbrugsporcelæn medbragt fra Danmark males.

I. P1080638

P1080650

P1080541

P1080570

P1080606.L

P1080564

Diskussion af lerkoppernes ”frøstempel”.

J. P1080428

mandegruppen

P1080597

P1080622

Manden i strygebutikken.

P1080551

Servering af chai.

Fra porcelæn til lerkop

Fra porcelæn til lerkop. Pointen er at leret er med til at afgive en særlig smag til teen.

K. P1080576

Flora Indica Clay Cup.

P1080596

Bod åbner midt i det hele. – Vi justerer i fællesskab.

L. P1080637

Kastede lerkopper skabte mulighed for at planter kan vokse op for foden af Banyantræet.

“Palki” på vej til Goethe-instituttet.

N. IMG_2970

Streetkitchen_Kolkata på Goethe-instituttet i South Kolkata.

Download Streetkitchen_Kolkata som pdf.