Tehaven

G. MG_9446

Projektet Tehaven var en del af byrumsprojektet Lyset finder Vej, initieret af Kontoret for Kunst i Byen. Ballerup Bymidte blev fyldt med planter, stilladser og lysstofsrør med henblik på at teste kunstneriske strategier og idéer til udviklingen af Ballerup Bymidte. Billedkunstner Hans E Madsen opstillede lysinstallationerne og jeg skabte Tehaven.

Banegårdspladsen står overfor en mulig arealreduktion grundet en ny digital busdrift. For at teste stedets potentiale flyttede Kontoret for Kunst i Byen midlertidigt ud i en re-designet container på parkeringspladsen foran Biblioteket, som for en stund blev spærret for biler til fordel for et hus og en have fuld af spiselige planter. Hen over de kolde efterårsmåneder i 2001 kunne byens borgere og besøgende brygge sig en kop te lavet på havens planter, mens de ventede på bus eller tog.

A. BANEGÅRDSPLADSEN_Ballerup

Luftfoto af Banegårdspladsen.

B. Containerankomst

Ankomst af ombygget container.

C. P1030107

Anlæg af højbede.

D. P1030118

Plantning af urter.

E. MG_9465

F. MG_9467

0. P1030212

I. suppedag_2

En lokal borger tog initiativ til “Store Suppedag”, hvor havens besøgende blev inviteret på varm suppe lavet på havens urter.

H

Nyt grønt, fælles opholdsrum på Banegårdspladsen.

J. MG_9270

Om aftenen kastede lysinstallationen på Kontoret for Kunst i Byen et grønt skær uden over Tehaven, som var tilgængelig hele døgnet.

Besøg Kontoret for Kunst i Byen på Ballerup Kommunes hjemmeside.