Remote Area Building er et samarbejde om opførelse af et selvforsynende hus med atelier i den australske bush for en australsk billedkunstner. Huset er opført i 2000 på bjerget Mount Teneriffe i New South Wales. I bushen er der ingen adgang til elektricitet, vandforsyning og kloakering, og anvendelsen af teknologi bliver derfor et vigtigt parameter i designprocessen. Ideologien og økonomien rakte ikke til at transportere byggematerialer op på bjerget, så udfordringen blev at trække så meget potentiale som overhovedet muligt ud af stedet. Økologi, funktion og æstetik er gjort til én og samme ting, da en bygning på et sådan sted må klare sig selv.
Efter at have tilbragt en måned på stedet, hvor jeg indsamlede et arkiv af produkter og byggematerialer, indgik aftaler med producenter, sammensatte et team til byggeprocessen og efterlod en model og et tegningssæt af huset, foregik den videre kommunikation via internettet, hvorefter projektet i byggefasen overgik til en lokal bygmester.
På stedet fandtes et bjerg med jord, eukalyptustræer og en masse sten.
Taget gjordes tilstrækkelig stort til at kunne opsamle rigelige mængder regnvand til lagring i tanke, og solpaneler samarbejder med vandslanger, vinduespartier og varmeakkumulerende vægge om at forsyne huset med strøm og varme. Huset blev delvis opbygget med halmballer fra lokalområdet, og den del af huset blev opført som medbyg, hvilket var medvirkende til at føje en social dimension og en erfaringsudveksling til byggeprocessen.
Arbejdsbord i Danmark.
Model, tegning og foto.
Byggeplads i Australien.
Halm, sten og radialskåret tømmer fra lokalområdet.
På baggrund af Remote Area Building blev jeg inviteret til at skabe Nr. 59 af Månedsskriftet for kunst og kunstrelateret materiale, udgivet af billedkunstnerne Anja Franke og Jørgen Michaelsen.