Fragmenteret Hus i Skulpturlandsby Selde

Fragmenteret hus_REV.

Fragmenteret Hus er en videreudvikling af projektet Jordemodergrunden. Et debatskabende forslag om et nyt sti forløb, der kan skabe nye forbindelser mellem landsby, landskab og kunst – og om hvordan byggede strukturer i mark-og grundskel   kan skabe fælles brugbare mødesteder i Selde på tværs af private matrikler.

Fragmenteret hus/Jordemodergrunden er økonomisk støttet af Statens Kunstfonds Billedkunstudvalg, Dreyers Fond, Nationalbankens Jubilæumsfond og Skive Kommune.

Ideen er at opføre installationer/konstruktioner langs den nye sti, der tilsammen kan danne forestillinger om et hus. Udover æstetiske værdier kan konstruktionerne imødekomme og opfylde konkrete brugsmæssige ønsker fra borgere i Selde.
Den første konstruktion loftet / spisestuen er eksempelvis konstrueret på baggrund af et ønske om udsigts – og overnatningsmulighed.

Fragmenteret hus kan flytte flere typiske hjemlige indendørs elementer udenfor, for at skabe fælles steder, hvor mennesker kan samles. Eksempelvis en entré for information om de mange kunstværker i Selde, – eller et ildsted / bænk for varme og  te-brygning.
Fragmenteret hus kan i princippet blive så omfangsrigt som ønsket i takt med længden og forgreningen af stisystemet og behov for fælles mødesteder/funktioner.