Husmøbler

0. Husmøbler_serie

Husmøbler er en serie af forskellige bærbare konstruktioner som peger på basale, rumlige og kropslige livsformer. Husmøblerne kan arves og flyttes som møbler, men er på størrelse med små huse. De stiller spørgsmål til begreberne hjemlighed og hjemløshed: – hvad bor i møblet ? – og hvilken sammenhæng bor møblet i?

De etablerer alle en dialog mellem interiør og eksteriør og mellem det individuelle og det kollektive, mens de kan finde deres lokaliteter uafhængigt af hinanden.

Til Sejerø Festival 2012 skabtes Hvilehus og Badehus, som kunne entreres uden invitation og som diskuterede præmisserne for bosætning og hjemlighed – hvad der er nødvendigt at afskærme og hvad der er muligt at dele. Se projektet Husforsamling.

I sommeren 2013 kom et Spisehus til i et landsbyvejkryds i Sverige som gik i dialog med landsbyens busstoppested, postkasse og infotavle og en spiselig anlagt have. Se projektet Gadekøkken_Kättilsmåla.

I vinteren 2013 blev serien udvidet med et Tehus, denne gang i Kolkata i Indien, som gik i dialog med et lokalområde i storbyen, – deriblandt en kagebutik og en serie madboder.

Se projektet Gadekøkken_Kolkata.

A. P1050069

Hvilehus og Badehus på engen.

B. P1040698

Optegning af Hvilehus og Badehus i 1:1 med kridt på gårdspladsen.

C. P1040719

Klargøring af genbrugsmaterialer hentet fra gården.

D. P1040814

Opbygning af vandrette bærende elementer på gårdspladsen.

E. P1040775

Opbygning af lodrette bærende elementer i laden på gården.

F. P1040800

Rejsning af konstruktionerne på bagsiden af festivalområdet, hvorfra de to Husmøbler skulle bæres ud på engen under festivalen.

G. P1040841

Hvilehus og Badehus ventede på aptering.

H. P1040985

Badehus blev iklædt afskærmende plastik, afløbskrukke med vandrensende plante og pumpesystem med bruser. Hvilehus blev iklædt beskyttende myggenet, madras og puder med lokalbroderi.

I. P1070051

Spisehus i Sverige i landsbyens vejkryds foran en nedlagt købmandsbutik.  Spisehuset består af regler, lægter, genbrugsgulvbrædder, metalplade, gasblus/gasflaske, tallerkenrække, glasholder, vanddunk, vask/afløb.

J. P1060571

Hentning af gamle gulvbrædder i tomt hus i landsbyen.

K. P1060599

Opbygning af Spisehus ved Bygdegården.

L. rejsegilde

Rejsegilde ved Bygdegården.

M. IMG_2845

Tehus foran en kagebutik og mellem 2 madboder. Tehuset består af bambus, tallerkenrække med Waste Service, flettede kurve med Flora Indica Clay Cups og metalvask.

N. bambus

Køb af bambus i ”Street of bamboo” i Kolkata.

O. P1070847

Dialog med figurmagere, som skulle opbygge strukturen. De bygger vanligvis uden tegninger, så de fik blot en skitse med overordnede mål og et foto af Spisehus fra Kättilsmåla. Resten var op til dem.

P. bambusopskæring

Opskæring af bambus i figurmagernes værksted.

Q. DSC00804

Sammenføjning af bambusstænger.

R. P1080339

Konstruktionen / ‘Palkien’ ventede på bærerne.